По повод 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Държавна

...
По повод 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Държавна
Коментари Харесай

ДА „Архиви“ пуска уебсайт по повод 150-та годишнина от гибелта на Апостола

По мотив 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Държавна организация „ Архиви “ се зае с самодейността по реализирането на уеб страница, отдаден на Васил Левски, който да показва цялото му писмено завещание и да се трансформира в един от достоверните източници на информация за една от най-светлите персони в българската история, оставила неизличима диря за поколенията. 

На 1 ноември 2023 година уебсайтът, който е част от цифровата поредност на Агенцията „ Значими персони “, ще бъде показан пред обществеността и ще бъде обезпечен обществен достъп до него за всички тези, които желаят да се допрян до информацията за Апостола такава, каквато е основана от личната му ръка или тази на негови близки съратници.

Уебсайтът е осъществен с скъпото подпомагане на:

Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “, Националният музей „ Васил Левски “ в Карлово и Регионалният исторически музей в Ловеч. И трите институции не се поколебаха да се включват в тази самодейност, която е част от Националната стратегия във връзка 150-годишнината от гибелта на Апостола и е реалност и с помощта на финансовата поддръжка от страна на Министерството на културата.
Денят на националните будители несъмнено е най-подходящата дата за показване на уеб страницата – Васил Левски е личността, която непроменяемо изниква в съзнанието на съвсем всеки българин при споменаването на думата „ будител “. С неуморната си активност, ориентирана към неговия блян и цел – свободна България – той е олицетворение на личните си слова: „ Дела трябват, а не думи… “. Това е и мотото на уеб страницата, което е недвусмислено обръщение за всички нас.
Линк към уеб страницата: https://vlevski.archives.bg/ 

 

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР