По последни данни при обстрела на въоръжените сили на Украйна

...
По последни данни при обстрела на въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

7 загинали и 18 ранени при удара в Белгород

По последни данни при обстрела на въоръжените сили на Украйна по търговски център в съветския град Белгород са починали седем души, а други 18 са ранени. Това съобщава " Интерфакс ", като цитира съветското министерство на опазването на здравето.

" По оперативни данни вследствие на обстрела са починали 7 души, в това число 1 дете. Ранени са 18 души, от които 4 деца. На четирима от тях е оказана амбулаторна помощ, 14 души са приети в болница в друго по тежест положение, оказва им се нужното подпомагане ", се споделя в известие на пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Оказването на помощ на потърпевшите е под персоналния надзор на министъра на опазването на здравето на Русия Михаил Мурашко , се отбелязва в изказването.
 Най-малко шестима починали при украински ракетен удар по Белгород Обновена
Най-малко шестима починали при украински ракетен удар по Белгород

17 души са ранени, в това число пет деца

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви и за четирима ранени, за които е било решено да бъдат изпратени в московски клиники.

" Осемгодишно момче е с фрактура на бедрото и охлузни рани по лицето, седемгодишно момиче е с проникваща рана в коремната празнина, комоцио и охлузна рана на бедрото, двамата възрастни са с пострадвания по крайниците им. Тази вечер ще ги изпратим с трен дружно с съпътстващите ги и родственици ", написа Гладков.

Останалите ранени остават под контрола на лекари в лечебни заведения в Белгород.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че в четвъртък системите за противовъздушна защита са унищожили 14 украински снаряда от реактивната система за залпов пукотевица RM-70 Vampire над територията на Белгородска област.
 Русия свалила седем украински дрона над Белгород
Русия свалила седем украински дрона над Белгород

Няма жертви

Губернаторът на прилежащата област Курск, Роман Старовойт, назова офанзивата " ново закононарушение на украинските нацисти " - език, характерен за метода, по който съветските публични лица назовават ​​Украйна, с цел да оправдаят своята инвазия.

Атаката против Белгород няколко района на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР