По последна информация фериботът Андрос Джет тръгва от гръцкия остров

...
По последна информация фериботът Андрос Джет тръгва от гръцкия остров
Коментари Харесай

Ферибот тръгва към блокираните туристи в Самотраки

По последна информация фериботът " Андрос Джет " потегля от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки през днешния ден, към 12.00 часа на обяд и ще дойде в 22 часа, оповестиха от Министерство на външните работи.

Четвърти ден близо 1500 туристи са блокирани на Самотраки. Заради мощния вятър и бурното море през последните дни ферибот не можеше да доближи острова, където почиват и доста българи.

Очаква се фериботът " Адрос Джет ", който е с потенциал 600 души и 75 автомобила, да дойде на пристанище Самотраки в 22.00 часа довечера. Ще натовари пасажери и леки коли незабавно и ще отплава към Александруполис. Ако изискванията разрешават, фериботът " Андрос Джет " ще направи последващо пътешестване до Самотраки незабавно.

В четвъртък, 15 август, корабът ще извършва толкоз направления, колкото е належащо, с цел да облекчи обстановката на остров Самотраки. Този транспортен съд не може да транспортира камиони, се прецизира в известието на външното ни министерство.

Поради нарушените връзки, островът изпитва остра потребност от съвсем всевъзможни продоволствия. По тази причина фериботът " Анакс " стартира от 14 август да транспортира камиони с продоволствия от пристанището в Александруполис, предопределени за Самотраки.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към екипите на локалните управляващи на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.

На Самотраки сега се намират 1500 туристи, най-вече от Румъния, както и от България, Франция, Англия, Италия и Сърбия. Вчера локалните управляващи им осигуриха безвъзмездни нощувки и храна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР