По покана на Градската художествена галерия родената в гр. Мездра

...
По покана на Градската художествена галерия родената в гр. Мездра
Коментари Харесай

Ивелина Ивова гостува със самостоятелна изложба живопис в Община Мездра /снимки/

По покана на Градската художествена изложба родената в гр. Мездра художничка Ивелина Ивова подреди в Община Мездра независима галерия живопис „ Загадъчни пространства “. Вернисажа почетоха ценители на изобразителното изкуство, близки и другари на авторката, която е приключила „ Архитектура “ в Университета по архитектура, строителство и геодезия (2022 г.) и сега работи като проектант. 
Експозицията включва 21 живописни произведения, изпълнени с акрилни бои, най-вече естествени пейзажи: „ В мрака “, „ На края на пътешествието “, „ Буря “, „ По изгрев “ I, II и III, „ Скритата пътека “, „ Есен в сърцето “, „ Мрачната гора “, „ Преди бурята “ I и II, „ Светлина “, „ Пазителят на гората “, „ Тайнственият остров “, „ Нейде из Копривщица “, „ Недостижим “, „ Златната птица “, „ По изгрев “, „ Залез “, „ В търсене на Златната земя “, „ Пеперуда “ и „ До езерото “. 
" В тази галерия са намерили място картини, които сплотяват детайлите земя, вода и въздух (небе), сподели при откриването на изложбата нейният куратор Светла Дамяновска. В някои от тях царува успокоение и умиротвореност, само че в други виждаме динамичността на настъпваща или разразила се буря… 
Гледайки платната с нарисувана на тях гора, имам възприятието, че въображаемо се разхождам в тайнствения и малко заплашителен лес от приказките на братя Грим - там, където живеят странни същества (примерно пазителят на гората, каквато едноименна картина има в експозицията) и се случват магии. Именно гората е една от постоянно повтарящите се тематики в тази галерия. Ивелина е нарисувала нейната разнообразна хубост, едвам забележимите пътеки, пробиващите полумрака снопове слънчеви лъчи, мъглата и тайнствена атмосфера, която царува там…. 
Радвам се, че макар натовареното си всекидневие, Ивелина намира време да твори и, че съумя да приготви тази хубава галерия. "  
" Благодаря на Светла Дамяновска и на Община Мездра за предоставената ми опция и за организацията на самата галерия, показа Ивелина Ивова. Искам да благодаря също, че толкоз доста хора съумяха да намерят време да дойдат, с цел да участват на нейното разкриване. Надявам се всеки един от вас да откри нещо, което да го успокои, да го озадачи, да го накара да се замисли. Още един път: доста ви благодаря! "  
От името на Община Мездра кметът Иван Аспарухов поздрави авторката с изложбата и й подари букет цветя. " Благодаря ти, че си докарала цялата хубост на природата в нашата община, обърна се към Ивелина Аспарухов. Действително това е цялата прохлада, всичко, с което разполагаме като благосъстояние, претворено в твоите картини. Ако решиш в миналото да станеш проектант на гр. Мездра - поисквам ти да стане час по-скоро - не се притеснявай: ще имаш задоволително време да рисуваш! “ 
Изложбата " Загадъчни пространства " на Ивелина Ивова можете да разгледате всеки работен ден до 15 май във фоайето на втория етаж в постройката на Община Мездра. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР