По покана на директора на ДФСГ Интелект Емил Райков кметът

...
По покана на директора на ДФСГ Интелект Емил Райков кметът
Коментари Харесай

Георг Спартански разказа на младежи от ДФСГ „Интелект” за отношенията с партньорските градове

По покана на шефа на ДФСГ „ Интелект ” Емил Райков кметът Георг Спартански беше посетител на гимназията в Световния ден на побратимените градове. Желанието на младежи от образователното заведение, които работят по европейски планове и са посланици на Европейски Съюз, беше да научат повече за съдействието сред Община Плевен и партньорските й градове от разнообразни страни.
Тези връзки са доста скъпи, освен тъй като имат сериозна вероятност, а най-много тъй като сближават хората от съответни градове. Плевен има над 20 побратими от страни в Европа, Азия, Африка, Северна Америка. Поводите за определяне на партньорство са разнообразни – общи исторически моменти, общи корени, добросъседски връзки, съществуване на огромни български общности, оказване на техническа помощ, работа по разнообразни планове, описа кметът. Най-активни са връзките ни с Ростов на Дон и Централния административен окръг на град Москва, Русия; Кайзерслаутерн, Германия; Браила, Румъния; Битоля и Кавадарци, Македония; Плоцк, Полша; Гандия, Испания; Брест, Беларус. Стараем се да бъдем правилни сътрудници и да възраждаме съдействия, които по разнообразни аргументи са били в застой през избрани интервали, уточни Георг Спартански.
 Поставиха забранителни знаци за влизане на транспортни средства в парк „ Кайлъка ” Поставиха забранителни знаци за влизане на транспортни средства в парк „ Кайлъка ”
Пътни знаци В1 - „ Забранено влизането на пътни транспортни средства ”, бяха сложени през днешния ден на четирите съществени входа в парк &bd...

Най-краткият мост за доближаване безспорно е културата, където имаме редица гостувания на креативен сформира, изложения, писателски срещи, пленери, постановки на театри, участия във фолклорни фестивали и други Спортът и младежките действия са другите сфери на дейни контакти. Полезни са връзките в региона на образованието и обществените действия. С наслада насърчаваме съдействието сред образователни заведения и реализацията на общи планове и бих се радвал гимназия „ Интелект ” да откри свои побратими в наши партньорски градове. Многобройни са и бизнес срещите през годините за икономическо съдействие. Във всяка област можем да черпим изпитани потребни практики и добър опит, да поддържаме връзка с сътрудниците си и жителите на градовете побратими без предубеждения или конюнктурни съображения, а само в общ интерес. Вие, младежите, можете да бъдете чудесни посланици на града ни при визити в разнообразни страни със своя капацитет, сподели в умозаключение на срещата кметът.
Учениците зададоха разнообразни въпроси за историята на побратимяванията и визитите в градовете сътрудници, както и за актуалното положение на Плевен. Георг Спартански ги увери, че е подготвен да взе участие в последващи срещи с тях, с цел да обсъдят дружно всичко, обвързвано с града ни, което ги вълнува. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР