По покана на държавния глава Румен Радев на официално посещение

...
По покана на държавния глава Румен Радев на официално посещение
Коментари Харесай

Президентът на Република Косово ще бъде на официално посещение в България

По покана на президента Румен Радев на публично посещаване у нас идва президентът на Република Косово госпожа Вьоса Османи-Садриу, оповестиха от прессекретариата на президента.

Двамата президенти ще обсъдят тематики от двустранния и районния дневен ред, както и Европейската вероятност на Косово. Ще бъдат прегледани опциите за усилване на съдействието в сферите на стопанската система, вложенията,  енергетиката, превоза, туризма, образованието, науката и културата.

На 30 ноември, сряда, от 10.00 часа на пл. " Св. Ал. Невски “ Румен Радев ще посрещне Вьоса Османи-Садриу с публична гала. Президентът на Косово ще отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец.  

От 10.30 часа на " Дондуков “ 2 двамата президенти ще проведат среща на " четири очи “, след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Косово.  

В 11.45 часа на гала в Гербовата зала в наличието на Румен Радев и Вьоса Османи-Садриу ще бъде връчен почетен орден на президента на Република Косово на български военнослужещи, взели участие в задачата на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR). Отличието ще получи командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов.  

След награждаването президентите Радев и Османи-Садриу ще създадат взаимни изказвания за медиите.  

В рамките на визитата си у нас президентът на Косово ще бъде удостоена с почетен знак на Софийския университет " Св. Климент Охридски “ с огърлица. Вьоса Османи-Садриу ще има срещи с ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов, както и с кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР