По план е предвидено през август месец да бъде въведен

...
По план е предвидено през август месец да бъде въведен
Коментари Харесай

През август пускат третия метролъч от бул. Владимир Вазов до Красно село

По проект е планувано през август месец да бъде въведен в употреба първият сектор от третия лъч на метрото, който е 8 км с 8 станции от бул. "Владимир Вазов " до Красно село през центъра на София, разгласи изпълнителният шеф на „ Метрополитен “ ЕАД инж. Стоян Братоев.

"Строителните работи по третия лъч на метрото са завършили, както и монтажът на оборудването. Изпитанията са направени и всичко е готово. Има дребни работи, свързани с образование на личния състав, които би трябвало да се свършат, както и механически въпроси. Предвидено е през август месец да бъде въведен в употреба първият сектор. Стараем се всеки идващ сектор да бъде по-добър. Имаме извънредно положителни проектанти, архитекти и строители ", изясни инж. Стоян Братоев.

По план третият лъч е трябвало да завърши през май, защото е един от най-сложните за осъществяване. Той ще бъде пускан на стадии. Първият - през август, по-късно в края на годината би трябвало да бъде подготвен секторът от кв. "Красно село " до кв. "Овча купел ".

Изграждането на третата линия се финансира главно със средства от еврофондовете. Това е и най-големият инфраструктурен план на общината. Изграждането коства общо 800 млн. лева, а европейската безплатна финансова помощ за строителството е в размер на 390 млн. евро.

Предвижданията са по третата линия на метрото да се придвижват към 200 хиляди пасажери дневно. В първия деен сектор ще бъдат към 40-50 хиляди, с стартирането на сектора до „ Владимир Вазов “ се чака потокът да нарасне до към 90 хиляди, а от Красно село до Овча купел – до 130 хиляди. В крайния вид се предвижда пътникопотокът да доближи 200 хиляди души дневно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР