По петдесетина лева за подарък на близки и роднини ще

...
По петдесетина лева за подарък на близки и роднини ще
Коментари Харесай

Една пета от заплатата на българина отива под елхата

По петдесетина лв. за подарък на близки и родственици ще отделят българите тази година. Тази Коледа планираме да закупим изненади за най-малко 7 души на междинна обща стойност 358 лв., като и този път съществена роля ще играе онлайн извършването на покупки. Данните оповести в свое изследване уеб сайтът за онлайн извършване на покупки Pazaruvaj.com, който за седми път изследва проектите и навиците за извършване на покупки измежду пълнолетните.

Коледният бюджет тази година е повишен със 7 лв. по отношение на 2020 година И - общо взето, разноските за дарове образуват към 19% от междинния чист месечен приход на едно домакинство.

В ранглистата с най-предпочитани артикули тази година решителен №1 е битовата електроника. На второ място е облеклото (45%), на трето място - обувките (35%), а на четвърто място мобилните телефони, таблети и техни аксесоари (калъф, селфи стик, стойка и др.). За разлика от последната Коледа, когато магазините бяха със свободен достъп за всички, стига да няма скупчване, в този момент извършването на покупки е лимитирано от зеления документ. Ето за какво множеството прагматични българи напазаруваха онлайн още през ноември, с цел да имат време да изчакат пратките си умерено.
Свързани вести Дигиталното банкиране насърчи пазара в нета Кошмари по Коледа: Бързи измамници и мудни куриери спъват онлайн шопинга Куриерските компании с удължено работно време: Пратка на Бъдни вечер идва на 28-и
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР