По пътищата на Саудитска Арабия за пръв път се появиха

...
По пътищата на Саудитска Арабия за пръв път се появиха
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия се появиха първите пътни табели, насочени и към жените

По пътищата на Саудитска Арабия за пръв път се появиха табели с инструкции на транспортните управляващи, ориентирани и към двата пола, съобщава ТАСС, цитирайки телевизионният канал “Ал Арабия”.

“Уважаеми братя и сестри”, обръща се саудитската автомобилна ревизия към водачите. “Настойчиво ви приканваме да спазвате разпоредбите за придвижване по пътищата в името на личната си сигурност и на това да бъдат опазени животите на водачите и на другите транспортни средства”, написа на една от табелите.

Табелите са част от подготвителни ограничения по пътната мрежа, свързани с това, че от 24 юни саудитките за пръв път в историята на страната си публично ще могат независимо да ръководят леки коли.

На 26 септември саудитският крал Салман подписа декрет, разрешаващ на дамите да получават шофьорска брошура и да ръководят леки коли. Саудитките от доста години желаеха да получат това право, само че строгият публичен морал в саудитското общество по всякакъв начин пречеше на това. Жените, посмели да седнат зад кормилото, биваха строго наказвани.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР