По-паметливите от вас може би си спомнят за най-голямото изтичане

...
По-паметливите от вас може би си спомнят за най-голямото изтичане
Коментари Харесай

Всички 3 милиарда акаунта в Yahoo са засегнати от катастрофалния пробив през 2013-а



По-паметливите от вас може би си спомнят за най-голямото приключване на персонални данни - потребителски имена и пароли - от мейл колоса Yahoo през 2013-а година. Тогава се смяташе, че към 1 милиард консуматори са наранени, само че в този момент се оказва, че цифрата е три пъти по-голямо. Компанията удостовери през днешния ден, че всички 3 милиарда акаунта са били наранени от приключването.

Пробивът, който беше приписан на спонсорирани от Русия хакери, не беше открит до 2016-а година - три години след действителния случай. Всичко това се отрази и на договорката сред Verizon и Yahoo - първата компания изиска сериозна отстъпка от цената за придобиването на мейл доставчика, след което сплоти Yahoo и AOL, с цел да сътвори новата Oath.

" След придобиването на Yahoo от Verison и по време на интеграцията, компанията попадна на нова информация и след извършено следствие благодарение на външни специалисти по сигурността стана ясно, че всички сметки на потребителите на Yahoo са били наранени от пробива от август 2013-а година ", гласи формалното изказване. " Разследването сподели, че информацията, която е била открадната, не е съдържала пароли в некриптиран тип, номера на банкови карти или информация за разплащания ".

Yahoo стана жертва на няколко офанзиви, губейки информация за мейл адреси, едва предпазени пароли и персонална информация за потребителите си. Хакерите са достъпили вътрешния код на системата, което им е разрешило да основат подправени бисквитки (cookies), посредством които да получат достъп до мейлите и информацията на потребителите.

През март тази година, Департамента по правораздаване на Съединени американски щати повдигна обвинявания против няколко мъже, свързани с съветското разузнаване, във връзка офанзивата против Yahoo.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР