По отношение на случая с фалита на КТБ се е

...
По отношение на случая с фалита на КТБ се е
Коментари Харесай

Галъп: Според българите ГЕРБ е най- корумпираната партия! Над 70% искат Радев да бори корупцията

По отношение на случая с банкрута на КТБ се е оформила преобладаваща интерпретация в всеобщото схващане - за 70% от пълнолетните българи банката е съзнателно фалирана, с цел да се разграбят активите ѝ. Всеки шести (15%) смята, че виновността е на банкера Василев, а 6% са съгласни и с едното, и с другото.
Данните са от народен, внушителен за пълнолетното население, телефонен сондаж измежду 802 интервюирани, извършен на трети и четвърти септември. Изследването е част от регулярната стратегия на „ Галъп интернешънъл “ за отчитане на публичните настроения.

В началото на есенния политически сезон корупцията се оказва в центъра на политическия спор, а и на законотворчеството. Ключов се обрисува да бъде дебатът за контрола над предвиждания нов антикорупционен орган.

Повече от две трети от българските гласоподаватели (70%) одобряват, че президентът би трябвало да има водеща роля в това отношение. 21% поддържат предлагането контролът да бъде в ръцете на самите ръководещи.

Българите всеобщо възприемат политическия хайлайф за подкупен. Двете най-големи политически партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия – имат еднакъв облик в всеобщото схващане в това отношение. Всеки втори смята ГЕРБ за корумпирана партия, тъкмо толкоз пълнолетни българи мислят същото и за Българска социалистическа партия. По отношение и на двете партии идентичен дял (по 37%) са на противното мнение. Същевременно обаче на въпроса коя от тези две партии е по-корумпирана, разпределението на мненията е: ГЕРБ - 37%, Българска социалистическа партия - 26%, и двете - 17%, се показва в проучването.

Политическият сезон стартира и със засилени взаимни обвинявания сред ръководещи и съпротива в корупция. Двата съществени скандални случая, които се тиражират от медиите - така наречен „ Суджукгейт “ и „ Цанков камък “, са достигнали до голямото болшинство от гласоподавателите - надлежно до 70% и 84%.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР