По отношение на енергийната система на България в тази ситуация

...
По отношение на енергийната система на България в тази ситуация
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Няма да има криза с тока заради влошаването на времето

" По отношение на енергийната система на България в тази обстановка за усложняване на метеорологичната конюнктура са подхванати всички нужни дейности ". Това сподели пред публицисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на брифинг по отношение на прогнозите за усложняване на метеорологичната конюнктура в страната, оповестява, оповестява " Фактор ".

„ Чисто превантивно ние поддържаме избрани нормативи, които би трябвало да бъдат спазвани в сходни обстановки. Националната електрическа компания стопанисва 19 от най-големите комплекси на язовири в страната и мога да кажа, че всички до един разполагат със свободни водоеми и се поддържат извънредно добре, за това хората би трябвало да бъдат спокойни във връзка с този вид язовири “, уточни министър Петкова.

„ Що се отнася до сигурността на енергийната система, сдруженията от държавната енергетика и всички останали енергийни предприятия, съгласно нормативите те разполагат с нужните ресурси от въглища и мазут в сходни обстановки. Язовирите, които се намират в непосредствена непосредственост до Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ и „ Мини Марица Изток “- бент. „ Ковачево “ и „ Овчарица “ също са на равнища, които са надалеч над оптималните размери, за това всички нужни дейности са подхванати и в непрекъсната връзка сме с електроразпределителните предприятия, а те разполагат с нужните екипи, които да могат да предотвратят всяко едно деяние съгласно метеорологичната конюнктура “, сподели още тя.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР