По отношение на бюджета, това, което ми каза финансовият министър

...
По отношение на бюджета, това, което ми каза финансовият министър
Коментари Харесай

Денков: Част от планираните разходи в бюджета няма да се реализират, но пенсиите и социаните плащания са гарантирани

По отношение на бюджета, това, което ми сподели финансовият министър е, че част от плануваните разноски няма да се осъществят, не тъй като някой ще ги стопира, а тъй като няма подготвеност за тях. Гарантираме обаче, че ще има нарастване на пенсиите, подсигуряваме и обществените заплащания, които бяха планувани в показания бюджет от служебния кабинет. Това заяви министър председателят акад. Николай Денков пред публицисти, съобщи Българска национална телевизия.

Относно рецензиите за назначението на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите, Денков съобщи, че единствения вид да се обмисля промяна на някой от назначените експерти е в случай че не се оправя с работата си или в случай че бъде показано, че има проблем с правораздаването.

" В случая с Румен Спецов той има доста тежка задача да усили приходите по отношение на това, което виждаме от началото на годината и в случай че се оправя с тази задача няма да има причина да бъде сменян. Хора като него, които са посочили, че могат да работят, би трябвало да бъдат подкрепяни ", сподели Денков.

С финансовия министър са разискали опазване на налозите такива, каквито са.

За връзките с президента, Денков уточни, че институциите би трябвало да извършват отговорностите си, с цел да може България да има работещо държавно управление. По думите му, освобождението на заместник-министрите от служебния кабинет е бойкот.

" Това значи, че ние започваме с липса на информация, започваме със забавена активност, защото в едно министерство документите се приготвят от дирекциите, от администрацията, след което минават през заместник-министрите и част от тях се вземат решение от заместник-министрите и част от тях би трябвало да отидат при министъра. Но когато няма заместник-министри целият този развой е стопиран, което значи, че огромна част от министерствата не могат да си правят ежедневната работа и това е проблем ", изясни министър председателят.

Основната задача на министрите е окомплектоване на екипите и подготовката на бюджета. Втората значима задача е довършването на управническата стратегия и третото нещо е да се направи обзор на работата на служебния кабинет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР