По отношение на ареста на Бойко Борисов, Горанов и Арнаудова

...
По отношение на ареста на Бойко Борисов, Горанов и Арнаудова
Коментари Харесай

Пламен Шалъфов: Част от ПГ на ГЕРБ се държат като футболни хулигани


По отношение на ареста на Бойко Борисов, Горанов и Арнаудова законът е спазен, не са погазени конституционни права. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Пламен Шалъфов.

„ Това, което ме изненадва е реакцията на огромна част от парламентарната група на ГЕРБ, в частност, че през вчерашния ден вечерта към къщата на господин Борисов в Банкя и през днешния ден в пленарна зала значително се държат като една група футболни хулигани. Изглежда като че ли те са извънредно възмутени, че Министерство на вътрешните работи има някакви подозрения и сигнали за корупция и е подхванало законовите дейности “, сподели депутатът.

Според него това не е обикновено.

„ Поне моята логичност е, че в случай че има подозрение за корупция на някой министър от „ Продължаваме промяната “ в посока преди всичко ще се постарая да схвана дали имаме учредения, а няма да се хвърля да го пазя с жива верига преди изобщо да има каквато и да било изясненост “.

По думите му безспорни във връзка с ареста са публично изнесените обстоятелства, които са нищожни все още.

„ Никой не е упреквал някогашния министър председател Борисов, че е нарушител, сега той просто е в Министерство на вътрешните работи за разпит, не е ясно дали ще бъде повдигнато обвиняване, това следва да го разберем и зависи от прокуратурата, нито от Министерство на вътрешните работи, нито от премиера, нито от държавното управление, нито от Народното събрание “.



Той напомни, че с половин милиард е ощетен бюджетът на страната поради не налагане на нужния надзор от Държавната организация за хазарта.

„ Това се знае от месеци, това не е арест, който почива на някакви градски злословия или на някакъв политически реваншизъм, нито е арест, който е предизвикан от някакъв спешен пиар, защото, с цел да има спешен пиар, би трябвало да има някаква съществена причина да желаеме да скрием нещо “.

Гледайте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР