По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора по бързо производство

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора по бързо производство
Коментари Харесай

Затвор за дрогиран шофьор

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора по бързо произвеждане е наказан Д.С., на 23 година

Той е приет за отговорен за това, че на 27.09.2022 година в гр. Стара Загора по ул.„ Ген. Гурко “  управлявал моторно транспортно средство – лек автомобил марка „ Ауди “, след приложимост на наркотични субстанции – амфетамин и  метамфетамин, открито по надлежния ред с техническо средство, като действието е осъществено наново –  закононарушение по чл.343б, ал.4, вр. ал.3, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Стара Загора е определил на Д.С. наказване от 2 години отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим, санкция в размер на 1000 лв. и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 2 години.

Д.С. е бил осъждан преди на наказване отнемане от независимост –  условно, за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции и имал налагани голям брой санкции по Закона за придвижване по пътищата.

На 27.09.2022 година, към 19.45 ч., при обход в гр. Стара Загора полицейски патрул спрял за инспекция лек автомобил, марка „ Ауди “.  Колата карал Д.С., който е дееспособен лидер с годно удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство. Била осъществена инспекция за приложимост на алкохол и на наркотични субстанции. Първият тест отчел негативен резултат, а вторият съществуването на амфетамини и метамфетамини.  Пред полицейските чиновници Д.С. обяснил, че няколко дни по-рано бил използвал нарктотични субстанции на кристали за развлечение.

Първоинстанционната присъда не е влезнала в законна мощ и предстои на обжалване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР