По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Шумен 26-годишен мъж бе признат

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Шумен 26-годишен мъж бе признат
Коментари Харесай

Млад мъж получи наказание от 20 години затвор за грабеж с последвала смърт

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Шумен 26-годишен мъж бе приет за отговорен от Окръжния съд и получи присъда „ отнемане от независимост “ за период от 20 години при непоколебим режим на изтърпяване на наказването.

К.С. беше наказан за това, че посредством приложимост на мощ, лишил от стара жена непознати движими движимости – парична сума, с желание незаконно да ги присвои, като грабежът е съпроводен с убийството й.

Граждански искове в размер на 100 000 лв. и 50 000 лв., които подсъдимият ще би трябвало да изплати на близки на жертвата, бяха напълно почетени от съда. За негова сметка са и разноските, направени по делото.

Жертвата познавала К.С. от дете, като от време на време той я посещавал в дома й. Така се случило и на 12 март 2021 година, когато 26-годишният мъж отишъл в къщата на старата жена. Макар да не го очаквала, тя му сервирала вечеря, по-късно двамата прекарали още малко време към масата. Подсъдимият забелязал, че върху долап в стаята имало оставени пари и решил да ги вземе. За облекчение му хрумнало да пребие домакинята, с цел да не може да му се опълчи.

В осъществяване на проекта си взел дървена цепеница от двора на къщата на дамата и нанесъл удар в лицето й. Тя паднала на земята без опция да се отбрани, а К.С. траял да я удря. Когато се уверил, че дамата е в безпомощно положение, той взел парите, които забелязал (200 лева) и напуснал дома на потърпевшата. По пътя към дома си подсъдимият срещнал свои познати и траял вечерта си с тях.

Мъжът бил арестуван на идващия ден. Той бил притеглен в качеството му на обвинен за осъществения от него обир. Няколко дни по-късно старата жена умряла в болничното заведение, което довело и до смяна в обвиняването.

Решението на Окръжен съд-Шумен предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР