По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложено наказание от

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложено наказание от
Коментари Харесай

20 години затвор за зловещото убийство в Бургас

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложено наказване от 20 години „ отнемане от независимост “ по отношение на Д.В. Той е обвиняем за това, че съзнателно e умъртвил 38-годишен мъж, намиращ се в безпомощно положение. Престъплението е осъществено на 08.12.2020 година в град Бургас. То е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.5, т.6, предложение последно, т.12, вр. чл.115, вр. чл.29, ал.1, б. „ А “, защото е осъществено при изискванията на рисков рецидив и с особена свирепост.

По време на следствието е открито, че убийството е осъществено с нож, с който подсъдимият е нанесъл голям брой прободно-порезни рани в региона на шията, лицето, ръцете и краката на потърпевшия. Това е станало в жилището на потърпевшия, където сред него и Д.В. зародил спор. Подсъдимият има общо шест предишни осъждания. Последното му наказване е наложено през 2013 година за опит за ликвидиране, останал незавършен, заради независещи от Д.В. аргументи.

Присъдата на Окръжен съд-Бургас, която е постановена по реда на съкратеното произвеждане, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд- Бургас.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР