По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха на

...
По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха на
Коментари Харесай

Пандизчия ще търка нара още 15 месеца за три престъпления във Велико Търново

По обвиняване на Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха на една година и три месеца отнемане от независимост рецидивист за осъществени кражба, разваляне на непозната движимост и незаконно лишаване на автомобил. В съда делото е прегледано по реда на кратко правосъдно разследване, при което обвиненият се е признал за отговорен и е приел за правилни обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, оповестиха от Апелативната прокуратура.

И.Л. се призна за отговорен за това, че на 03.03.2019 година, в гр. В. Търново, при изискванията на рисков рецидив, посредством потребление на техническо средство лишил от владението на Н. Д., без нейно единодушие, с желание незаконно да присвои непозната движима движимост – батерия от лек автомобил на стойност 42 лв. - закононарушение по чл.196, вр. член 195, вр. чл.194, вр. чл.29от Наказателен кодекс.

Осъден е по обвиняването, че на 04.03.2019 година, в гр. В. Търново, незаконно развалил непозната движима движимост – входна врата на кооперация, с което предизвикал вреди на притежателите на стойност 31,60 лв. - закононарушение по чл.216 от Наказателен кодекс.

Признат е за отговорен и за това, че на 04.03.2019 година в гр.В. Търново, при изискванията на повторност, незаконно лишил непознат товарен автомобил „ Фолксваген Кади “ на стойност 2500 лв. от владението на С. А., без нейно единодушие, с желание да го употребява, като е последвала щета на автомобила в размер на 780 лв. и го изоставил без контрол, като действието е осъществено в пияно положение – закононарушение по чл.346 от Наказателен кодекс.

На 03.03.2019 година обвиненият имал потребност от батерия за автомобил, отишъл в автосервиз и от оставен за ремонт лек автомобил взел акумулатора. На идващият ден се разхождал в гр.В. Търново. Бил сърдит на търновец и минавайки около кооперацията, в която живее, развалил входната врата. Малко по-късно видял спрян пред заведение отключен товарен автомобил, решил, че желал да се повози, влезнал в автомобила и го подкарал. Поради използваният преди този момент алкохол, изгубил надзор на ръководство и го блъснал в два паркирани автомобила. От злополуката последвала щета на моторното транспортно средство и И.Л. го изоставил без контрол, като избягал от мястото на произшествието. Обвиняемият е осъждан неведнъж и все още изтърпява присъда в Затвора гр.Ловеч. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР