По общо 13 преписки, свързани с бившия депутат от ДПС

...
По общо 13 преписки, свързани с бившия депутат от ДПС
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Прокуратурата изпира Делян Пеевски

По общо 13 преписки, свързани с някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, прокуратурата е отказала да образува следствия. Държавното обвиняване е водило и едно досъдебно произвеждане против някогашния народен представител от Движение за права и свободи, само че и то е прекъснато. Това се разбра от отговор на прокуратурата до краткотрайната парламентарна комисия ”Магнитски” оповестяват от frognews.bg.
В писмото на прокуратурата се споделя, че директно след оповестяването от страна на Съединени американски щати на глобите по световния закон " Магнитски " след самосезиране във ВКП са формирани преписки. Не се схваща обаче какъв брой от инспекциите са почнали преди и какъв брой - след оповестяването на глобите на 2 юни. Снети са пояснения от Делян Пеевски и Илко Желязков. От третия глобен от Съединени американски щати - Васил Божков, пояснения не са снети, тъй като " същият се укрива в страна отвън Европейски Съюз ", гласи информацията от държавното обвиняване.
По преписките против Делян Пеевски общо 13 са завършили с постановления за отвод от формиране на досъдебно произвеждане, По една от преписките е имало произвеждане, което е прекъснато през 2007 година с разпореждане за преустановяване на наказателно произвеждане заради липса на закононарушение.
" Виждаме по какъв начин прокуратурата изпира Делян Пеевски. Тя не вижда в активността му никакъв проблем ", разяснява след съвещанието на комисията " Магнитски " ръководителят ѝ Надежда Йорданова от " Демократична България ". " Големият брой прекъснати преписки за Пеевски би трябвало по-скоро да ни тревожат, в сравнение с да ни радват. Има въпроси по отношение на дейностите на проверяващите органи ", сподели още тя, представена от " Медиапул ".

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР