По няколко неща може да се ориентирате дали хлябът, който

...
По няколко неща може да се ориентирате дали хлябът, който
Коментари Харесай

Как да изберете наистина здравословен хляб?

По няколко неща може да се ориентирате дали хлябът, който се каните да купите, в действителност в действителност е толкоз потребен.

Някои хора тотално отхвърлят хляба като част от здравословното хранене. Ако вие обаче желаете да се храните добре, само че в същото време не желаете изцяло да се лишите от вкусната препечена филийка, не се тревожете. Просто би трябвало да избирате деликатно хляба, който купувате, с цел да си гарантирате, че той в действителност е потребен. Ето защо би трябвало да следите при избора си:
Хлябът да е 100% пълнозърнест
Изцяло пълнозърнестият самун в действителност съдържа в себе си редица потребни хранителни вещества- витамини от група В, фибри, ненаситени мазнини, малко протеини, цинк, калций, желязо, манган, фосфор, селен, витамин Е и растителни съединения. Четете деликатно опаковката, с цел да сте сигурни, че става въпрос за напълно пълнозърнест самун. Вижте каква е първата съставна част в хляба – в случай че е единствено „ пшеница “ или има следващи съставки като някакъв тип нишесте, даже оризово брашно – това не е 100% пълнозърнест самун.
Хлябът да съдържа 3 или повече грама протеин
Един в действителност здравословен самун ще има минимум 3 грама протеин в една филия, някои типове самун могат даже да стигнат до 5 грама протеин за една филия. Ако в хляба има добавени ядки или семена, това е спомагателен бонус.

 Добави изложение

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР