По никакъв начин никой не може да Ви задължи да

...
По никакъв начин никой не може да Ви задължи да
Коментари Харесай

КЗП: „Не могат да Ви задължат да платите за нещо, което...

По никакъв метод никой не може да Ви задължи да ползвате така наречен комплект „ чадър и шезлонги ”. В миналите години сме глобявали за такива случаи, и в този момент ще го създадем, безапелационен бе ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов, който разяснява по bTV информацията за изискванията при отдаване на чадъри и шезлонги по Черноморието.

Маргаритов заяви, че сега контролният орган завършва работа по подобен проблем на плажа в Черноморец, като следва да бъде наложена глоба. „ Установихме, че е посочена единичната цена на чадъра и на шезлонга, само че на първа линия би трябвало да ползвате комплект. Т.е. тук към този момент има наложително изискване Вие да си вземете чадър с два шезлонга ”, изясни Маргаритов. „ Не може да бъдете принуждавани да си купите нещо, което е отвън Вашите потребности. Може да поискате единствено чадър или единствено шезлонг ”, добави той.

„ Въпреки че се следят съществени разлики в цените на тези услуги на обособените плажове и на фона на това, че към този момент има стотици хиляди хора на морето, все още от началото на сезона при нас са постъпили не повече от 10-15 тъжби по отношение на качеството на туристическия сезон ”, заяви ръководителят на КЗП. Според него това значи, че хората би трябвало да бъдат по-бдителни и да реагират при проблем. „ Ние откликваме на момента, тъй като нашите екипи са и на място. Хората могат да ни намерят и на денонощния телефон 0700 111 22, и посредством уеб страницата ни в Интернет ”, добави Маргаритов.

През месец юли Комисията за отбрана на потребителите е направила над 500 инспекции в туристически обекти по Черноморието, като са формирани към 40 акта за открити нарушавания. Данните са съпоставими с тези от предишни интервали, сочи статистиката на КЗП.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР