По никакъв начин не трябва да ги омаловажаваме, но трябва

...
По никакъв начин не трябва да ги омаловажаваме, но трябва
Коментари Харесай

Керемедчиев: Трябва да докладваме на Брюксел всяка провокация от страна на РСМ

По никакъв метод не би трябвало да ги омаловажаваме, само че би трябвало те да бъдат докладвани непрекъснато, всяка провокация би трябвало да бъде отбелязвана, документирана и изпращана в Брюксел. Докато ние вършим това и демонстрираме, че Северна Македония продължава да не съблюдава поетите задължения, толкоз нейният път към Европейски Съюз се отдалечава и върху България няма да има напън да трансформира своя позиция, защото казусът става общоевропейски, нарушават се европейски полезности, което отдалечава Северна Македония и я разделя от Албания, която започва безшумно и умерено преговорния развой за участие в Европейски Съюз. Това съобщи пред БНР бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемдчиев.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 923
" Няма спор и няма българско несъгласие върху започването на преговорния развой за влизане на Северна Македония в Европейски Съюз. В момента има европейско несъгласие ", подчерта някогашният заместител външен министър.

По думите му Европейска комисия стана главният съдия в този спор, той към този момент не е двустранен. Според него ние би трябвало доста умерено и рационално да одобряваме провокациите.

Керемедчиев разяснява и пенсионната промяна във Франция, която провокира митинги и огромен отзив. 

" Трудната за пробутване пенсионна промяна във Франция в последна сметка ще мине ", счита бившиян зам.-министър на външните работи.

Според него този конфликт ще продължи още известно време, само че решението е належащо за френската стопанска система. В противоположен случай страната ще има компликации за осъществяване на бюджета си, предизвести той. По думите му френският бюджет е под опасност.

Макрон ще завърши своя мандат като един от най-недолюбваните президенти на Франция, предвижда Керемедчиев.

" Изключително тежко решение желае да прокара френският президент Макрон. То срещна сериозна опозиция. И в предишното френският народ има наклонността да се бунтува извънредно мощно и нападателно по отношение на обществени промени, които желае да направи държавното управление ", разяснява той. И напомни:

" Франция е страна, която е тежко обществена. Огромни са разноските в обществената сфера. Има голям брой мигранти също, които употребяват обществената система. Трябва да се направи нещо - решението беше за вдигнае на пенсионната възраст с 2 години. Това разгневи французите, които пазят своите прави ".

Керемедчиев дефинира като знаково визитата на китайския президент Си Дзинпин в Русия. То се случва дни, откакто Международният углавен съд разгласи, че Владимир Путин е обвинен в закононарушение и има заповед за неговото задържане. Това решение изолира още повече Русия, счита той и добави, че пътуванията на Путин ще бъдат лимитирани оптимално.

" Посещението на Си Дзинпин ще бъде употребявано от Русия да се покаже, че връзките им са прелестни, че Китай продължава да поддържа политиката на Русия за нейната така наречен профилирана военната интервенция. Ще се търси оптимално пропагандната част, каквато Русия обича да прави ".

Според него най-важното ще бъдат комерсиалните диалози: " Русия ще търси избавителен пояс към Китай, а Китай ще се възползва оптимално, с цел да извади оптимални дивиденти. И двете страни ще търсят полза - Русия политическа, Китай икономическа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР