По никакъв начин не тласкаме България към война. Целия демократичен

...
По никакъв начин не тласкаме България към война. Целия демократичен
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ Борисов след първата си среща с Лена Бориславова: Разбрах, че с 36 депутата искат еднолична власт

" По никакъв метод не тласкаме България към война. Целия либерален свят оказва помощ на Украйна. Вчера се видях  със зам.-министъра на защитата на Украйна. От него разбрах, че от първия ден на войната България изнася голямо количество оръжия. Само, че разликата от индустриалната цена и доставката е двойна. Някои комисионери лапат по 40% облага ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в куоларите на Народното събрание.
 
Думите на Борисов идват в отговор на Румен Радев, който по-рано съобщи, че държавното управление от ден на ден тласкат страната към война.
 
По мотив есемесите пращани от Лена Бориславова, Борисов съобщи, че не си написа с никой и не вижда кое да стопля, тъй като си е топло. Той съобщи, че през вчерашния ден за първи път се е срещнал с Лена Бориславова по време на банкет в британското посолство.  
 
" От диалога с нея разбрах, че желаят да ръководят страната еднолично, както Народното събрание, както законодателната, регулаторните органи – с 36 депутата, всичко което може да се ръководи ", съобщи Борисов и добави, не може да преразказва диалозите си.  
 
Лидерът на ГЕРБ добави, че предлагането му, както и на партията ще бъде да не се сменя актуалният началник на Българска народна банка, защото Димитър Радев е потвърден експерт, работил за еврото и еврозоната.
 
" Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има. Аз след снощните вчепатления се прибрах и помолих да ми извадят записите от техните заседания, което вие публицистите забравихте. Те сега вършат тъкмо това, което говореха в записите, поголовна сеч на всички места, в този момент желаят и регулаторите. Говорих с Христо Иванов, малко им било седем дни да се създадат механизми, а към този момент месец и половина откогато е държавното управление механизми няма, а единствено назначават свои хора. Дори за еврокомисар, те нямат политическо семейство, а оферират еврокомисар – те желаят всичко ", съобщи Борисов.
 
Той напомни, че съпредседателят на Демократична България също е желал да се подпише съдружно съглашение. " Те вършат всичко всичко, което Делян Добрев предупреждаваше, а желаят да ръководят и парламентарната ни група. Денков преди да направи държавно управление говореше, че ще търсят поддръжка от всички партии, а в този момент когато ние го намираме, те го назовават плаващо болшинство ".
 
Борисов запита къде са законите по Плана за възобновяване и напомни, че България е единствената, която не си е взела парите. В същото време от ПП-ДБ приказват за назначения, кой ще стане началник на ДАНС и съответно депутатът им Петър Петров. " Ако може цели семейства да заминат за Брюксел. Аз няма да смъква държавното управление и с всичките си дейности демонстрираме непоклатимост ", съобщи Борисов.
 
" С това държавно управление на Асен Василев би трябвало да влезем в локалните избори. Те с всичките си дейности се стараят да завоюват локалните избори. Надявам се да премислят дейностите си, тъй като ние като жертвени агнета няма да стоим. Те от една страна приказват за службите, като че ли това е най-важното, а в това време регионалните шефове на Радев са още по места и ръководят районите. Ключовата фраза с " наше държавно управление, с наше Министерство на вътрешните работи да влезем в локалните избори ", напомни Борисов изтеклия запис от преди седмици. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР