По нея пишат 626-те кандидати, подали заявление за явяване на

...
По нея пишат 626-те кандидати, подали заявление за явяване на
Коментари Харесай

Кандидат-студенти в СУ в пишат за функциите на ДНК

По нея пишат 626-те претенденти, подали заявление за явяване на предварителния изпит по биология в СУ. Темата е "ДНК - притежател на наследствеността: конструкция, функционалности и биосинтеза ".

Председател на изпитната комисия е доцент Петя Христова от Биологическия факултет на СУ. Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е поздравила кандидат-студентите и е изразила убедеността си, че са пристигнали на изпита чудесно готови и ще покажат познания на високо равнище. Тя им е поискала сполучлива работа и наесен да бъдат студенти на 130-годишния Софийски университет.

Деканът на Биологическия факултет доцент Стоян Шишков също е приветствал претендентите, изразил е увереността си, че ще покажат всичко, което са научили, и им е поискал триумф. Специалностите, за които кандидат-студентите могат да аплайват след сполучливо положен изпит по биология, са Оптометрия; Учител по естествени науки в съществена степен на образованието; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и запазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и стабилно развитие; Биология и британски език; Агробиотехнологии; Геология; Физическо образование и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия. С сполучливо положени изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да аплайват за специалността "Фармация " в СУ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР