По неговите думи операцията се провежда само от граждани на

...
По неговите думи операцията се провежда само от граждани на
Коментари Харесай

Воини на ”Свобода за Русия” нахлуха в Белгородска област, зоват за въстание срещу Путин

По неговите думи интервенцията се организира „ единствено от жители на Русия “, а задачата им е основаване „ полоса на сигурност “ в Белгородска област.

Легионът „ Свобода на Русия “ (който е част от Въоръжените сили на Украйна и е разгласен в Русия за терористическа организация) и Руският доброволчески корпус по-рано също обявиха, че организират интервенция в Грайворонския окръг на Белгородска област. Представител на „ Свобода на Русия “ съобщи пред изданието „ Важни истории “ (признато от Кремъл за „ задграничен сътрудник “), че обстановката е комплицирана. По думите на легионера съветската войска обсипва с артилерия и нанася авиоудари по техните сили. Въпреки това, както написа в телеграм-канала на легиона, неговите бойци към този момент са завладяли село Гора-Подол и се движат към градчето Грайворон.

РДК и „ Свобода на Русия “ са доброволни военни отряди, формирани от съветски жители, които от началото на войната се бият на страната на украинските войски, в това число и край Бахмут. Тяхната основна заявена цел е събаряне на диктатора Путин и неговата тайфа, а по-късно „ ще му мислят “, по техните думи. И двете организации са формирани от извънредно разнородни по политически симптом бойци – от демократични демократи, през сепаратисти до крайни националисти. Единственото, което ги свързва, е омразата им към Путин и украинската войска се възползва от това.

Белгородският губернатор Вячеслав Гладков сутринта сподели, че в района се водят боеве с украински диверсанти. Телеграм-каналите на двата легиона обаче незабавно прецизираха, че в редиците им няма украински жители.

В момента се работи „ по прогонване от съветска територия и заличаване на диверсионни групи “, проникнали в Белгородска област, съобщи прессекретарят на Путин Дмитрий Песков. Според него задачата на диверсията е „ отвлече вниманието от Бахмутското направление и да минимизира политическия резултат от завладяването на града “, заяви БиБиСи. Песков сподели също и че на Путин е доложено за обстановката.

Руските управляващи настояват, че са завладяли Бахмут, като освен това съвсем не загатват присъединяване на Пригожин и „ Вагнер “. Украинските военни обаче отхвърлят и декларират, че техни бойци още държат част от града, а други сили се пробват да го обкръжат по фланговете.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР