По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова продължава активното

...
По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова продължава активното
Коментари Харесай

Няма опасност от преливане на язовирите край София

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова продължава дейното наблюдаване на речните корита и язовирите, разчистване и образуване на помощ за хората. През деня ситуацията в София по отношение на преваляванията се възстановява, оповестяват от  Столичната община.

Към момента речните корита са проходими, няма заплаха от преливане на язовирите. В съпоставяне с през вчерашния ден водните равнища в общинските язовири са спаднали с 10-15 см.

Продължават обходи на терен и се следи ситуацията във всички региони.

От сутринта спешните екипи на Столична община са реагирали на 11 сигнала за отводняване на дворове на къщи и почистване на паднали клони и дървета в регион „ Нови Искър “, където тази нощ валя най-силно.

Към момента продължава отводняването на 4 дворни места в Нови Искър. Аварийни екипи на общината и на Столичната пожарна работят на място. Извършва се и разчистване на наноси.

Работата по разчистване се прави в съгласуваност с кметовете на региони на „ Нови Искър “, „ Кремиковци “ и „ Витоша “.

Екипи на Столичен инспекторат и почистващите компании ревизират положението на подлезите, на дъждоприемните шахти и отстраняват наноси.

Възстановява се придвижването под моста на цех " Зебра " в Кътина. По-рано заради изобилните превалявания в " Нови Искър " и ниската точка пътят не беше пристъпен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР