По-малко от седмица след представянето на най-мощния си автомобил с

...
По-малко от седмица след представянето на най-мощния си автомобил с
Коментари Харесай

Електрическото BMW i7 M70 идва с 650 к.с.

По-малко от седмица след представянето на най-мощния си автомобил с ДВГ в историята, BMW M смъква целуфанчето на най-мощния си напълно електрически модел. BMW i7 M70 xDrive е с два електромотора и комбинирана мощ от 650 к.с. и 1100 Нм въртящ миг. В специфичен режим въртящият миг може да стигне 1355 Нм.

BMW твърди, че i7 M70 може да спринтира от 0 до 96 км/ч за 3,5 секунди, а оптималната скорост е лимитирана до 250 км/ч. Предварителен пробег по EPA от 474 км.

BMW твърди, че i7 M70 може да спринтира от 0 до 96 км/ч за 3,5 секунди, което го прави най-бързият напълно електрически модел в гамата (и по-бърз от новия модел на М дивизията – XM Label Red).

M70 на процедура замества остарелия M760i с мотор с вътрешно горене и даже употребява името на остарелия BMW V12.

Това може и да не е пълностоен M модел, само че тези междинни M Performance модели изкарват пари. А данните за продажбите на BMW потвърждават, че електрическите M Performance модели евентуално са бъдещето, защото i4 M50 е най-продаваният модел на BMW M през предходната година.

За благополучие, тези коли имат задоволително характерни за М детайли, с цел да се открояват на фона на по-слабите модели в гамата.

“Клокнати ” електрически мотори

За да реализира впечатляващите стойности на мощността и въртящия миг, BMW модернизира задното задвижване с шест възбудителни намотки в статора на мотора (в съпоставяне с три) и двоен инвертор.

В резултат на това е реализирано по-високо равнище на компактност на мощността от 2,41 kW/kg, или с 25,5% повече в съпоставяне със задното задвижване на i7 xDrive60.

Благодарение на тези усъвършенствания задният задвижващ елемент, инсталиран в този автомобил, сега е най-мощният електромотор, създаван от BMW

Разпределението на мощността сред двата моста не е отмерено.

Задният мотор генерира оптималната мощ от 483 к.с., до момента в който предният мотор обезпечава 255 к.с. Комбинирано, двата мотора създават 1355 Нм в състезателен режим.

Активирането на M Launch Control включва функционалността M Sport Boost, която усилва въртящия миг със 177 Нм, с цел да се реализира впечатляващото време от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост е лимитирана до 250 км/ч.

Управлява се като M-ка, вози като Rolls

Очевидно е, че i7 M70 не може да прескочи звуковия театър на М автомобил с бензинов мотор като 3.0 CSL, само че BMW компенсира това, като се опира на аудио „ преимуществата “ на електричеството.

Системите за задвижване и надзор на сцеплението са интегрирани в блока за ръководство на мотора, което обезпечава незабавно ускоряване при потребление на функционалността M Launch Control.

„ Педалчето “ за промяна на предавките вляво от кормилото задейства функционалността M Sport Boost.

То задейства и характерните за M Performance графики в арматурното табло, както и електрическите звуци IconicSounds, основани от Ханс Цимер. Саундтракът на автомобила зависи от това кой режим на шофиране е задействан.

BMW приспособява задвижването на всички колела, кормилното ръководство, амортисьорите и системите за непоклатимост за този модел. Автомобилният производител е желал да придаде на i7 спортно държание, без да жертва първокласните му искания.

Поради това i7 M70 е оборудван със характерно за М адаптивно двуосно въздушно окачване с електронно следени амортисьори, автоматизирано самонивелиране и специфични пружини с въздушни възглавници.

Активното стабилизиране на наклоняването (по крен) поддържа каросерията равна в завоите, а интегралното интензивно ръководство на четирите колела би трябвало да помогне на 2689-килограмовия седан да се усеща по-пъргав, в сравнение с е.

С тежестта си от близо 2.7 тона M70 се нуждае от сериозна възпираща мощност. Сините спортни спирачки с логото на М са общоприети, само че могат да бъдат боядисани в черно за по-спокоен външен тип.

Спирачната система се състои от огромни вентилирани дискове, четирибутални закрепени спирачни апарати начело и еднобутални апарати откъм гърба.

Комплектът аеродинамично ефикасни 21-инчови джанти е общоприет, само че в случай че намалите до 20-инчови, можете да изберете и профилирани за по-голям пробег гуми, което е иновация за i7.

Без взаимни отстъпки във връзка с пробега

Тъй като i7 M70 е умислен като раздвояване на личността, за инженерите от решаващо значение е бил и пробегът. Ето за какво има нова система за задвижване, наречена Max Range.

В този режим автомобилът лимитира наличната мощ и намалява оптималната скорост. Странно е, че удобните характерности също са понижени, което обезсмисля задачата на покупката на Серия 7.

Все отново BMW споделя, че Max Range би трябвало да се употребява единствено в сериозни обстановки. Бързото зарядно устройство, към което се придвижвате, може да не работи по някаква причина, което значи, че автомобилът би трябвало да откри друга точка за зареждане.

В този режим оптималната скорост е лимитирана до 90 км/ч, а климатикът, отопляемите и вентилирани седалки и отопляемият волан са деактивирани. Всеки електрон се употребява, с цел да се подсигурява, че ще стигнете до идната точка за зареждане.

i7 M70 се предлага общоприетоо с бързо зареждане с непрекъснат ток с мощ 195 kW, с което батерията се зарежда от 10% до 80% за 34 минути. Предварителната оценка на пробега по EPA е 474 км.

Снимки на общоприетия интериор на BMW i7, защото фотоси на интериора на i7 M70 xDrive не бяха налични все още на издание.

Уникални стайлинг детайли

i7 M70 е един от първите Bimmers, които работят с BMW Operating System 8.5 с QuickSelect. Този нов операционен програмен продукт, въодушевен от смарт телефоните, се предлага с освежен начален екран и конструкция на менютата. Тя улеснява навигацията в менюто, това е съгласно формалните маркетинг материали на BMW.

Тя работи безпроблемно посредством извития екран на BMW, а интелигентният персонален помощник е все по този начин във фонов режим и чака да отговори на гласовите команди. Извитият екран се предлага и със характерни за М графики. Цифрите в цифровия скоростомер да вземем за пример са в цвят платина/сребро.

Отвън М70 получава общоприетоо контурно осветяване за бъбречните решетки. Опционалният пакет M Performance Professional прибавя черна гланцова лайстна към решетката.

Освен това той разполага със характерни за М дизайнерски детайли по фланговете и задната част, изваяни М странични прагове, М лога с украсени бордове на предните странични панели, черни външни огледала с обичайния дизайн с две стъбла и общоприета М гланцирана лайстна Shadowline.

Задната ризница е снабдена с вложка на дифузьора, а колите, оборудвани с опционалния пакет M Performance Professional, прибавят черен заден спойлер, черна акцентна лента сред задните светлини и черна вложка за задната ризница.

BMW i7 M70 xDrive има достъп до богата цветова палитра. Някои цветове са непокътнати за този М модел, като да вземем за пример вариантите с матово покритие (Frozen). Базовите цветове комбинират BMW Individual Liquid Copper металик за долната част на каросерията и Saphire Black металик за горната част, една от осемте двуцветни варианти.

Цветовете са разграничени с линия в жанр Rolls-Royce. Ако не ви подхожда двуцветната визия, можете да изберете един от над 100-те цвята на лаковото покритие на BMW Individual, всеки от които може да бъде прегледан в новия визуализатор.

Този нов модел ще дебютира на интернационалното автомобилно ревю Auto Shanghai в Китай, само че ще се създава във високотехнологичния цех на BMW в Динголфинг, Германия. Пускането на най-бързия Bimmer EV на международния пазар ще стартира през втората половина на 2023 година

Минималната цена за продажба ще бъде оповестена по-близо до старта на производството, само че чакаме тя да бъде в диапазона от 136 000 до 160 000 евро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР