По малко от седмица остава до влизане в сила на

...
По малко от седмица остава до влизане в сила на
Коментари Харесай

Забраняват риболова в язовир Огоста

По малко от седмица остава до влизане в действие на възбраната за любителски лов на риба. За първи път тази година от 15 април до 31 май напълно ще бъде неразрешено ловенето на риба в язовир „ Огоста ”. Целта е запазване на водните жители в интервала им на размножаване.
Язовир „ Огоста ” е един от най-богатите на риба открити водоеми. Топлото и безшумно време към този момент притегля въдичари от цялата страна.
За столичанина Иван и компанията му „ Огоста ” е една от най-предпочитаните дестинации.
„ Язовирът е неповторим, с доста хубави правила, вадим доста хубави риби и съблюдаваме всички правила за рибарството в България ”, споделя Иван.
В дълбоките води на „ Огоста ” се крият и сом, и амур, и платика, чака се до дни да излезе и шаран. Тази пролет на въдицата на късметлия се хванал 80-килограмов шаран, който, съгласно експерти, плува в язовира от най-малко 50 години.
От началото на идната седмица риболовът в язовира ще бъде неразрешен.
„ Тази година язовир " Огоста " от 15 април до 31 май ще бъде напълно неразрешен за любителски лов на риба. Забраната ще е годна и за улов на бяла риба след 15 май, когато в предходни години множеството фенове влизаха да ловят бяла риба ”, изясни Ростислав Василев -, шеф „ Рибарство и надзор ” - Монтана
Заповедта за възбраната към този момент е оповестена. В нея са посочени регионите, където ще бъдат допускани въдичари. За язовир „ Огоста ” регионът е от Водовземната кула до полуостров „ Расника ”. И в случай че в този момент санкциите за нарушителите са от 100 до 500 лв., то в интервала на възбраната глобата е много по-висока.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР