По-малко от половината пътища във Варненска област са в добро

...
По-малко от половината пътища във Варненска област са в добро
Коментари Харесай

Повече от половината пътища във Варненско са с лош асфалт

По-малко от половината пътища във Варненска област са в положително положение. 44,5 % от държавните пътища в региона са с настилка, за която може да се каже, че е добра, излиза наяве от разбора „ Регионални профили-2017 ” на Института за пазарна стопанска система (ИПИ), представен от " Дарик ".

С най-хубави пътища може да се похвали област Сливен (71,9 на 100 дял на пътната настилка в положително положение ), а най-лош е асфалтът в област Русе (17,7 %).

Сред областите с по-голям % положителни пътища са Шумен (55,9) и Стара Загора (55,7). В същото време  с дял под 70% дял на положителни държавни пътища са 9 области, сочи още статистиката.

 Област Варна е на четвърто място по най-голям дял на автомагистралите и първокласните пътища в пътната мрежа – 27,4% при 18,6% за страната през 2015 година По-голям % имат единствено столицата София и областите Шумен и Стара Загора.

През 2016 година Варна е региона с най-голям дял на семействата с достъп до интернет (73,8% при 63,5% за страната) и е на второ място след столицата по дял на лицата, употребявали интернет през последната година (73,2% при 62,6% за страната и 75,8% за столицата).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР