По-малко от месец остава до изборите за 49-ото Народно събрание,

...
По-малко от месец остава до изборите за 49-ото Народно събрание,
Коментари Харесай

Топ-журналистка разкри в ефир: ГЕРБ-БСП-ДПС може да управляват! Никой не иска Киро, Асен и ДеБъ

По-малко от месец остава до изборите за 49-ото Народно заседание, а главният въпрос остава дали има късмет за кабинет.
„ Шанс за кабинет има, мисля, че ще имаме евроатлантически кабинет, който ще дава отговор на определeни външнополитически цели, които страната ще има като задължения. Това няма да сближи кабинета с жителите. Въпросите на жителите ще останат висящи. Не виждам партии и жители да се сближават и да тръгнат в една посока, или да оферират нови стратегии и модели.
Непрекъснато вършим сметки в границите на наличните изследвания и виждаме едни и същи трендове “, сподели пред Bulgaria ON AIR политологът проф. Мария Пиргова.
Журналистът Валерия Велева също изрази мнение, че има късмет за кабинет. По нейни думи бихме могли да следим три разновидността на коалиране: 1. ГЕРБ-БСП-ДПС, 2. „ Политическа партия – Демократична България “ – Българска социалистическа партия – Движение за права и свободи и третият вид ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “.
„ Колкото и по евроатлантическа линия „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ да са близки, толкоз те се разграничават по посланията си и връзките си една към друга. Цялата предизборна акция към този миг е опълчване сред ГЕРБ и ПП-ДБ “, добави тя.
Според Велева „ Продължаваме промяната “ сега е в изолираност, тъй като нито Движение за права и свободи, нито Българска социалистическа партия декларирали, че би имало опция да се коалират с нея.
„ От друга страна коалирането сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и БСП също е под въпрос, тъй като и ГЕРБ и Българска социалистическа партия имат решение на своите конгреси да не влизат в коалиция една с друга. Политиците не приказват към този момент за устойчиво държавно управление, а за постоянно държавно управление “, разяснява журналистката.
По думи на проф. Пиргова в последно време се наблюдава раздвижване в политическото пространство, само че това напълно не значи, че изборната активност ще се промени. „ Лошото е, че хората знаят, че тези партии нищо няма да им дадат.  Дори Демократична България и Политическа партия за мен са краткотраен и неоснователен съюз.
Не виждам ядро от „ Продължаваме промяната “, което е политическо управление с визия, това продължава да го няма. Тази партия продължава да я няма като тактика и визия “, показа своето мнение политологът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР