По-малко от два месеца след като собственикът на френски петел

...
По-малко от два месеца след като собственикът на френски петел
Коментари Харесай

Патици във Франция на съд за шумно квакане

По-малко от два месеца откакто притежателят на френски петел се изправи пред съда поради кукуригането на птицата, притежателят на ято гъски и патици е на подсъдимата абсурда поради …квакане.

Последният случай, изнервящ френската провинция, е с жена, отглеждаща към 50 патици и гъски в задната си градина в югозападния район Ландес – бастион за развъждане на патици – против новите си съседи.

Доминик Дюто, която е на 67 години, живее отвън град Сустон, на към 60 километра северно от атлантическия курорт Биариц.

Тя сподели пред Агенция Франс Прес, че разправиите почнали доскоро повече от година, когато нови съседи се нанасят в къща от другата страна на пътя.

С предходните притежатели тя твърди: „ Никога не съм имал проблем “.

“И тогава той (съпругът на двойката ищец) дойде и се оказа, че домашните ми птици го тормозят ”, сподели тя сопнато.

Случаят е едно от няколкото странни каузи за френската Темида като: офанзива против правото на църквата да бият камбаните, на кравите да мучат или магарета да реват из селска Франция.

Талисманът на тази борба сред градска и селска Франция е петел на име Мавриций, чието ранно утринно кукуригане подразни съседите му на остров Олерон, което изправи притежателя му пред съд. Съдът в град в западна Франция би трябвало да вземе решение по случая в четвъртък. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР