По-малко от ден остава до старта на изкачването на Копитото

...
По-малко от ден остава до старта на изкачването на Копитото
Коментари Харесай

Изкачването на Копитото в памет на Боян Петров наближава

По-малко от ден остава до старта на изкачването на Копитото в памет на алпиниста Боян Петров.

Регистрацията за присъединяване в спортната част на програмата към момента е отворена. Към този миг повече от 700 души са декларирали предпочитание да се включат, оповестява 360mag.bg.

Състезателната част от изкачването ще се организира на стартови талази на следващия ден, 18-и май. Те ще бъдат през половин час – първата ще поеме към Копитото в 9:30 часа, а последната в 11:00 часа.

След това, в 11:30 часа ще стартира и изкачването за всички, които не желаят да се включат в конкуренцията.

Стартът на събитието ще бъде подложен от бар Шишарката в Княжево, а финалът – на кулата на Копитото. Когато приключат спортната стратегия и изкачването след нея, ще има и награждаване на спечелилите. То ще се организира от 13:30 часа на Копитото. По време на него ще има и лотария с награди за участниците.

Очаква се в спортната част да се включат и доста спортисти. Сред тях са Евгения Раданова, която ще започва с цялостен тим, както и "човекът-птица " Весо Овчаров.

Припомняме, че уредниците на събитието целят то да се трансформира в традиция, като всяка година ще бъде отдадено на един от 14-те осемхилядника. Тази година той ще бъде Гашербрум I – първият изкачен от Боян Петров връх над 8000 м. Всеки записал се участник ще получи стартов пакет с номер, карта на Витоша и специфичен орден, който вместо лента, има фино алпийско въже с възли, както и еделвайс, който може да се носи настрана като значка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР