По-малко от четири години след края на широко рекламирания от

...
По-малко от четири години след края на широко рекламирания от
Коментари Харесай

Зимният дворец тъне в мизерия и разруха 4 г. след ремонта на ГЕРБ

По-малко от четири години след края на необятно рекламирания от държавното управление на ГЕРБ ремонт на Зимния замък на спорта в София положението на държавния парцел е потресаващо. За това сигнализира министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който направи ревизия на обекта в Студентски град дружно с представители на новото управление на стопанисващото го сдружение " Академика 2011 " ЕАД.

Министърът беше довел със себе си и оператор, с помощта на който обществено притежание станаха поразителни гледки на мизерията и разрухата, в която тъне единственото национално оборудване за ледени спортове в България. В снимания клип се виждат стъписващи фрагменти от интериора на издигнатата през 1982 година постройка, огромна част от който наподобява като безстопанствен от десетилетия.

" През 2018 година завършва ремонтът на огромната пързалка. През 2019 година завършва ремонтът на дребната пързалка. Правителството на ГЕРБ неведнъж сподели, че Зимният замък е неповторим, 10-15 години няма да се прави спомагателен ремонт. Сега може всички да видят какъв брой е неповторим. За мен това оборудване е рисково. То е изоставено, то е в положение, което е безусловно безстопанствено. Аз персонално ще сезирам прокуратурата и органите против директорката на " Академика 2011 ", която е позволила това нещо ", разяснява министър Василев по време на обиколката.

С негова заповед от 4 април 2022 година от съвета на шефовете на " Академика 2011 " бяха освободени ръководителят Анелия Нунева и членовете Петър Петров и Елиана Шипковенска, която беше изп. шеф. На техните места бяха назначени Лазар Пърличков (представен като магистър по финанси и бакалавър инженер от Лесотехническия университет), Александър Скобелев (юрист, магистър по " Право на Европейски Съюз " в СУ) и Любомир Върбев (юрист, приключил " Право " в СУ).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР