По-малко американци са подали молби за помощи за безработица миналата

...
По-малко американци са подали молби за помощи за безработица миналата
Коментари Харесай

Заявленията за обезщетения за безработица в САЩ намаляват, тъй като пазарът на труда продължава да показва устойчивост

По-малко американци са подали молби за помощи за безработица предходната седмица, защото пазарът на труда продължава да демонстрира резистентност на фона на нарасналите лихвени проценти, предопределени да охладят икономическия напредък в Съединени американски щати

Молбите за компенсации за безработица са намалели с 8 000 до 212 000 за седмицата, приключваща на 10 февруари, заяви Министерството на труда в четвъртък.

Средният брой молби за четири седмици, което успокоява някои от шумът от седмица на седмица се е повишил с 5 750 до 218 500 по отношение на 212 750 миналата седмица.

Общо 1,9 милиона американци са получавали компенсации за безработица през седмицата, завършила на 3 февруари, нарастване от 30 000 по отношение на миналата седмица.

Седмичните молби за безработица се преглеждат като сурогат на броя на съкращенията в Съединени американски щати през дадена седмица. Те остават на извънредно ниски равнища макар напъните на Федералния запас на Съединени американски щати да охлади стопанската система.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР