По-малък брой заявления за са подадени към този момент в

...
По-малък брой заявления за са подадени към този момент в
Коментари Харесай

МВнР: Може да няма машинно гласуване в чужбина

По-малък брой заявки за са подадени към този миг спрямо изборите през април. 37 хиляди наши сънародници зад граница са подали заявки, а на вота преди два месеца общият им брой е бил 80 хиляди. Това оповестяват от.
568 е броят на автоматизирано разкритите секции зад граница, а анализът на Външното министерство сочи, че техният брой ще доближи 800.
 Сиела Норма: Скоро на каквато и да е цена ще бъдем в неспособност да осъществим поръчката за машини " Сиела Норма ": Скоро на каквато и да е цена ще бъдем в неспособност да осъществим поръчката за машини
Централната изборна комисия (ЦИК) организира договаряния с компанията " Сиела Норма " за доставката на спомагателни 1500 машини за гласоподаване...
Най-голям брой нови секции се чака да има във Англия - върхът там е бил 58 на вота през 2017-а, а в този момент броят е 130.
В Турция при рекордни 136 секции все още броят на секциите е 110.
В Германия на вота през април имаше връх от 69 секции, а в този момент броят им ще бъде 105, сочат данните все още.
Калин Анастасов – заместник-председател на работна група „ Избори “ към Министерството на външните работи, разяснява:
 ЦИК поръчва машините за вота по процедура без авансово съобщение ЦИК поръчва машините за вота по процедура без авансово съобщение
ЦИК ще употребява процедурата " договаряне без авансово съобщение ", с цел да получи спомагателните машини за гласоподаване на изборите на 1...
„ Може би ще се получи обстановка, в която с два пъти повече секции ние няма да може да достигнем резултатите от изборите през април. Може би за такава догадка единственото пояснение към днешна дата е отпускарският сезон през месец юли Калин Анастасов:
От Министерството на външните работи показаха подготвеност да поемат ангажимент за логистиката и доставката на машините за гласоподаване зад граница, само че това би трябвало да стартира 20 дни преди вота на 11 април.
Тъй като, призна ръководителят на работната група за изборите към Министерство на външните работи Иван Кондов:
„ Очевидно е, че такава заплаха съществува, само че отново споделям - дано да дадем време на Централната изборна комисия да забележим до какви договорености ще доближи “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР