По искане на Военно-окръжната прокуратура в София е наложен запор

...
По искане на Военно-окръжната прокуратура в София е наложен запор
Коментари Харесай

Съд запорира фирма на резидента от шпионската афера

По искане на Военно-окръжната прокуратура в София е натрапен запор върху дял от компания, в която взе участие упрекнатият за шпионаж в интерес на Русия Иван Илиев. Става дума за поръчителство върху 32% от сдружението " Кубрат Капитал Партнерс ", позволено със заповед на Софийския боен съд от 6 април.

Бившият началник във военното разузнаване Иван Илиев, станал прочут като " резидента " от шпионския скандал през март, е апетитен от прокуратурата за началник на организирана група, която е събирала класифицирана информация за да бъде предоставена на съветската страна против възнаграждение. Освен Илиев към наказателната отговорност са привлечени неговата брачна половинка, бивш негов зависещ и сегашен началник на секретното деловодство на българския парламент, зам.директор на бюджетната дирекция на Министерство на защитата, както и двама настоящи чиновници на работа „ Военно разузнаване “.

" Сега " попита представителя на Военно-окръжната прокуратура в София Петър Димов дали и останалите обвинени от шпионската спекулация са със запорирано имущество, само че той изиска въпросите в писмен тип. В последна сметка медията не получи отговор от държавното обвиняване.

Любопитно е, че " резидентът " Иван Илиев е сътрудник с небезизвестния Димитър Спасов-Каратиста, който има също 32% от компанията " Кубрат Капитал Партнерс ". Тя е с предмет на активност " факторинг, покупко-продажби с менителни знаци и записи на заповед, юридически и счетоводни съвещания, както и всевъзможни други незабранени със закон действия и услуги ".

" Сега " напомня, че прокуратурата се похвали с разрушената шпионска група в края на март. Оттогава в ареста се намират 75-годишният Илиев, брачната половинка му Галина, както и още трима от обвинените. Заради абсурда България обяви един съветски посланик за личност нон грата. В отговор Русия изгони двама български дипломати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР