По искане на Военно-окръжна прокуратура – София съдът взе постоянна

...
По искане на Военно-окръжна прокуратура – София съдът взе постоянна
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Оставиха в ареста Иво Масларов, обвинен за убийството на Марангозова

По искане на Военно-окръжна прокуратура – София съдът взе непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвиненият И. М.

Софийския боен съд одобри, че е налице обосновано съмнение за съпричастност на И.М. към осъщественото закононарушение и го остави в ареста.

Досъдебното произвеждане се води против четирима обвинени – подполковник от НСО Б. И., П. К., И. М. и В. Д. за убийството на бизнесдамата С. М.

На И. М. е повдигнато обвиняване, за това, че през 2019 година в съучастничество с Б. И. съзнателно е склонил и подкрепил П. К. да умъртви С. М. посредством три изстрела с огнестрелно оръжие в главата й.

Поръчителят и помощник И. М. се е укрил от органите на досъдебното произвеждане във Федерална Република Германия, където по издадена от българските управляващи европейска заповед за арест е арестуван и на 05.10.2022 година екстрадиран у нас.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийски военно-апелативен съд. За повдигнатото обвиняване е планувано наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР