По искане на Районна прокуратура - Плевен, Районен съд -

...
По искане на Районна прокуратура - Плевен, Районен съд -
Коментари Харесай

Задържаха мъж, извършил престъпления, свързани с трафик на хора

По искане на Районна прокуратура - Плевен, Районен съд - Плевен дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Г.С., на 37 година

Същият е притеглен в качеството на обвинен за осъществени седем закононарушения по раздел IX от наказателния кодекс - „ Трафик на хора “.

В хода на следствието по делото наблюдаващият прокурор е решил, че са събрани задоволително доказателства, за това, че на разнообразни дати през интервала от януари до ноември на 2020 година, в Република Франция, при изискванията на рисков рецидив, посредством въвеждане в подвеждане набирал, транспортирал като превел през границата на страната обособени лица от женски пол, за да бъдат употребявани за развратни дейности и милостиня, без значение от единодушието им. Също по този начин е употребявал лица, потърпевши от трафик на хора, за развратни дейности и милостиня.

Едно от закононарушенията при които е набирал, транспортирал и извел през границата на страната и приел настрана лице от женски пол, за да бъде употребявано за развратни дейности и милостиня, без значение от единодушието ѝ, е осъществено в съучастничество с друго лице.

Пострадалите лица са дами от градовете Плевен, Сливен и Варна.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура-Плевен обвиненият е арестувани за период до 72 часа, в който период е импортирано искане в РС-Плевен да му бъде избрана най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията от страна на обвинения, както и че е налице действителна заплаха той да извършат закононарушение или да се укрие, заради което постановил по отношение на него непрекъсната мярка „ Задържане под стража “.

Определението на съда предстои на тъжба и митинг.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура-Плевен и се организира от следовател при ОСлО Оперативна програма Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР