По искане на Районна прокуратура – Търговище двама мъже, упражнили

...
По искане на Районна прокуратура – Търговище двама мъже, упражнили
Коментари Харесай

По искане на РП Търговище, двама мъже остават в ареста за домашно насилие над свои близки

По искане на Районна прокуратура – Търговище двама мъже, упражнили домашно принуждение над свои близки, остават в ареста

Двама мъже от търговищки села бяха оставени в ареста, откакто Районният съд почете като основателни настояванията за задържане на прокуратурата. Двамата били привлечени в качеството на обвинени за осъществени закононарушения по чл.131, ал.1, т.5а, по отношение на чл.130, ал.2 от НК  - причиняване на лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение. Ч.Х. (42 г.) и Б.И. (48 г.) бяха арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване на ограничения за неотклонение по отношение на тях.

 42-годишният обвинен бил арестуван, откакто на 18 август 2023 година нанесъл побой и предизвикал лека телесна щета на дамата, с която съжителствал до месец юли. Двамата живеели на фамилни начала няколко години и имали деца, само че дамата била жертва на физически и душевен тормоз и взела решение да напусне общия им дом. Ч.Х. не бил склонен с това и при опит на дамата да вземе свои движимости той й нанесъл голям брой удари по цялото тяло. Мъжът бил неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения от общ темперамент.

Б.И. живеел със своята майка и двете си малолетни деца в село в община Омуртаг. От събраните досега доказателства станало ясно, че той упражнявал редовно принуждение над своите близки, като даже търпял наказване „ отнемане от независимост “ още веднъж за нанесена телесна щета по отношение на свои близки.

На 17 август 2023 година обвиненият използвал алкохол и, при зародил спор с старата му майка, нанесъл удар с пестник в главата на малолетния му наследник. За случая било формирано досъдебно произвеждане, Б.И. бил арестуван и притеглен към наказателна отговорност за осъщественото.

Двете избрания на Районен съд – Търговище подлежат на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР