По искане на Окръжна прокуратура във Варна днес окръжният съд

...
По искане на Окръжна прокуратура във Варна днес окръжният съд
Коментари Харесай

Задържаха във Варна руснак, търсен от Интерпол за крупни измами при ремонти на подводници

По искане на Окръжна прокуратура във Варна през днешния ден окръжният съд задържа за период 40 дни съветският жител Андрей Кошкин. Той е търсен от Интерпол в Москва за машинация в огромни размери по искане на съветските управляващи, годна заповед за арест, издадена от окръжния съд на Куйбишевски регион на Санкт Петербург, както и на съображение на член 16, алинея 6 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Руските управляващи са заявили желанието си Кошкин да бъде екстрадиран в Руската федерация за осъществяване на следствието и осъждането му за закононарушението, в което е упрекнат. 41-годишният предприемач е направил действието си на 16 февруари 2011 година и наказателното гонене не е погасено по отминалост. За такова закононарушение не е планувано смъртно наказване и то не се смята за политическо и по законите на Република България.

Измамата, осъществена от Андрей Кошкин, е в размер на 55 000 $, като арестуваният изкуствено е завишил цени при ремонт на подводници и техни съставни елементи при поръчка на Адмиралтейството в Санкт Петербург.

В настояването си Окръжна прокуратура във Варна показва, че това действие е закононарушение и по Наказателния кодекс на България – закононарушение по член 210, алинея 1, т. 5, по отношение на член 209, алинея 1, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, и се санкционира с отнемане от независимост от една до осем години.
41-годишният Кошкин, който има статут на непрекъснато пребиваващ в България, е издирен и арестуван в жилище в местността Свети Никола край Варна на 25 август 2015 г./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР