По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново съдът взе

...
По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново съдът взе
Коментари Харесай

Задържаха под стража джебчийка, свила 46 000 евро в Германия

По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение " задържане под стража " във връзка с българска гражданка, оповестена за интернационално търсене, оповестиха от държавното обвиняване.

В окръжната прокуратура е формирана кореспонденция въз основа на постъпил сигнал от Германия по отношение на Н. С., оповестена за интернационално търсене от немските управляващи въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от съд в гр.Bad Iburg, за незаконно лишаване на портмонета, съдържащи пари и платежни принадлежности, с които крадлата правила непозволени транзакции на стойност 46 000 евро.

С разпореждане на прокурор Н. С. е арестувана за период до 72 часа. След осъществена инспекция прокуратурата е открила, че ЕЗА дава отговор на условията на чл.36 и член 37 от ЗЕЕЗА и е съпроводена с превод на български език. Искането на прокуратурата е почетено, като съдът е взел мярка за неотклонение задържане под стража на търсеното лице, с оглед обезпечавана на наличието му в производството по изгонване. Съдебният акт предстои на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Предстои формиране на правосъдно произвеждане по Закона за европейската заповед за арест за предаване на българската гражданка на немските управляващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР