По-интензивни валежи ще има днес в часовете до обяд все

...
По-интензивни валежи ще има днес в часовете до обяд все
Коментари Харесай

Лошото време се пренася на изток - обявен е жълт код за валежи в 7 области

По-интензивни превалявания ще има през днешния ден в часовете до обяд към момента на изолирани места основно в планинските региони в западната половина на страната, а след обяд - в Източна България и по Черноморието.

Предупреждение от първа степен - код жълто е оповестено В 7 области на изток - Бургас, Варна, Добрич, Разград, Силистра, Търговище и Шумен. Очакват се превалявания в местни количества до 40 л/кв.м.

Следобед облачността последователно ще се раздира и понижава, а до вечерта преваляванията на всички места ще отслабнат, а в по-голямата част от страната и ще спрат. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до сдържан. Минималните температури ще са сред 13° и 18°, а оптималните - от 22° до 27°, в София - към 21°.

С променлива облачност ще бъде над Черноморието, по-значителна към и след обяд, когато тук-там се чакат краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще са от 25° до 27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините интензивни превалявания и гръмотевици ще има основно в часовете до обяд. До вечерта в множеството региони ще спрат, а облачността ще понижава. Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-вече сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 8°.

През новата седмица ще доминира слънчево време, следва и сензитивно стопляне, с температури опколо и над 30°. По-висока възможност за превалявания и гръмотевици има в понеделник в планините и източните региони, както и в сряда - на повече места в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР