По инициатива на Асоциация Докосни дъгата“ Христо Стоичков занесе факела

...
По инициатива на Асоциация Докосни дъгата“ Христо Стоичков занесе факела
Коментари Харесай

Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана, видя се със сина на Марадона

По самодейност на Асоциация „ Докосни дъгата “ Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана. След броени часове легендата на българския футбол ще взе участие в обичайния футболен Мач на мира, а признакът ще бъде в ръцете му преди началото на огромното събитие. То се организира под патронажа на папа Франциск и ще бъде отдадено на Диего Марадона.
Прочетете още
Стоичков ще играе в Отбора на света, паралелно до футболисти като Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Клаудио Каниджа, Луис Суарес, Чиро Ферара, Робер Пирес, Фабио Канаваро, Иван Ракитич и доста други.

Припомняме, че преди месец кавалерът на „ Златната топка “ стана дипломат на мира за Европа по предложение на асоциация „ Докосни дъгата “. Това се случи на специфична гала в град Пазарджик, проведена взаимно с локалната администрация и Пробегa на мира “.

„ Дошъл съм във Ватикана от името на българския спорт и в името на мира по света! Искам да ви предам факела! Без мир нищо не е допустимо. Като дипломат на Пробега на мира за Европа за мен е голяма чест да играя на следващия ден в Мача на мира! “, показа Стоичков при срещата си с български и италиански факлоносци във Ватикана.

Стоичков разгласява фотография и със сина на огромния Диего Марадона - Диего Марадона - младши. 

На церемонията по приемането участва и Негово превъзходителство Богдан Паташев, дипломат на България във Ватикана.

Заeдно с легендата на българския футбол в делегацията е и доктор Денислава Ангелова, ръководител на асоциация „ Докосни дъгата “.

Ден преди Мача на мира за „ Стадио Олимпико “ бяха продадени над 50 000 билета. Преди него международните звезди ще бъдат на визита при папа Франсиск.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР