По инициатива на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Добрич

...
По инициатива на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Добрич
Коментари Харесай

Прилагането на разпоредбите за отнемане на автомобили обсъждаха в Окръжна прокуратура - Добрич

По самодейност на административния началник на Окръжна прокуратура – Добрич Радослав Бухчев се организира среща с представители на локалната власт в региона на тематика „ Логистичните проблеми, свързани със задържането, изземването и съхранението на МПС ръководени от водачи използвали алкохол и наркотични субстанции “. В срещата, като водещ на дневния ред, взе присъединяване и представителят на Районната прокуратура прокурор Даниел Илиев. Участие в диалога по тематиката взеха и регионалният шеф на Добрич и заместник-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи в града.

Бяха разисквани промените и допълненията на Наказателния кодекс за закононарушения по превоза, както и одобрените методически напътствията на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов по отношение на упражняването на прокурорските пълномощия по застраховане на лишаване в интерес на страната на транспортни средства от водачи, управлявали ги след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции.

В подтекста на статистиката за 2022 година, когато са водени 359 досъдебни производства за закононарушения от този жанр, бе направено обосновано съмнение, че и през 2023 година броят им ще бъде забележителен. Тази прогноза сложи във фокуса на вниманието на присъстващите въпроса къде ще бъдат съхранявани и обезпечавани конфискуваните моторни транспортни средства.

В хода на диалога бе реализирано единомислещо единодушие, че локалната власт може да окаже подпомагане и беше декларирана подготвеност за даване на терени, където краткотрайно да бъдат съхранявани и охранявани конфискуваните коли до привършване на наказателните производства и произнасянето на съда с дефинитивни правосъдни актове.

Това е втора среща, проведена от окръжния прокурор на Добрич Радослав Бухчев, от началото на 2023 година до в този момент, на която се реализират значими решения по неотложни въпроси, касаещи публичния ред и сигурност. Готовността на всички участници за деяние, бързите решения и положителното съдействие обрисуват една добра процедура, която се трансформира в инструмент за набелязването на общи цели и взаимни дейности за краткосрочното им реализиране. Доброто взаимоотношение с локалната власт остава приоритет за управлението на Окръжната и Районната прокуратури в Добрич.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР