По информация на NOVA заплашеният с убийство спецпрокурор е Ангел

...
По информация на NOVA заплашеният с убийство спецпрокурор е Ангел
Коментари Харесай

Заплашеният с куршум прокурор е Ангел Кънев - наблюдаващ по делата на Васил Божков

По информация на NOVA застрашеният с ликвидиране спецпрокурор е Ангел Кънев. Предполага се, че някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи е създател на опасността.

Кънев е наблюдаващ по делата на Божков и поради това от лятото на 2020 година година е с назначена защита.

Тогава беше открито, че близки до Божков го наблюдават и бяха снимали по какъв начин влиза в постройката на Национална агенция за приходите.

По-рано представителят на основния прокурор Сийка Милева разгласи, че магистратът от повече от година е с защита.

Стана ясно, че в служебния си кабинет прокурорът е разкрил плик, адресиран персонално до него, съдържащ патрон и отрязъци с послания.

От Софийската районна прокуратура осведомиха, че е формирано досъдебно произвеждане по постъпил сигнал за редовно следене и закана с ликвидиране.

На 6 април в София в долап в служебния кабинет на прокурора е открит книжен плик, адресиран персонално до него, без посочен адресант.

В плика са открити един патрон, диаметър 9х19 мм, както и няколко хартиени бележки, представляващи отрязъци на обособени думи, измежду които „ кръв “ и „ осведомен “.

„ Всеки може самичък да си направи извода опасност ли е това и каква е задачата. Дали е инцидентно, че в плика има и текст с името на столична болница, която нашият сътрудник неведнъж е посещавал през последните месеци. Има и записка с името на непозната страна “, посочи Милева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР