По-голямата част от случаите не са придружени от снимков материал

...
По-голямата част от случаите не са придружени от снимков материал
Коментари Харесай

Група учени във Франция се опитват да демистифицират феномена НЛО

По-голямата част от случаите не са съпроводени от снимков материал
Група учени във Франция, подпомагани от доброволци, се пробват да демистифицират феномена неидентифициран летящ обект (НЛО), оповестява Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Сградите на Националния център за галактически проучвания на Франция (CNES) са към петдесет, само че звеното за проучвания и информация за неидентифицираните галактически явления (Geipan) заема едвам един кулоар.

Звеното съществува от 1977 година и е единственият източник на научни отговори за така наречен НЛО. Водещата задача на екипа е да предложи пояснение на всичко неясно, следено в небето, сподели Венсан Кост, управител на групата в границите на CNES.

По време на конференция в Тулуза Кост сподели видеозапис от мобилен телефон на огромни светещи точки с необикновена траектория в нощното небе. В последна сметка, става известно, това са тайландски летящи фенери. Основано преди 50 години, звеното Geipan е разследвало 3037 сходни случая. 64 % от тях са разпознати " явления ", 32,4 % са неидентифицирани поради неналичието на данни и едвам 3,3 % остават неидентифицирани след следствие. Около 100 случая досега са необясними.

Първият стадий е чуването на очевидеца. За това Geipan разчита на мрежа от 17 анкетьори доброволци от цяла Франция. Разследваните наблюдения са на хора от всички обществени пластове, сподели пред Агенция Франс Прес една от анкетьорките - Франсин Кордие. Главната полезност в работата на анкетьорите е уважението към очевидеца. " Хората, които имат да оповестят нещо, постоянно са обект на подбив ", изяснява различен доброволец, Патрис Сере.

Звеното на Geipan не разполага с извънземна материя в дрешника, споделя Венсан Кост в отговор на изцяло сериозен въпрос от публиката по време на конференцията в Тулуза.

НАСА също разгласи откриването на управителен пост, чиято задача е да проверява галактически явления. Това се прави, с цел да преминем от терена на сензационното към този на науката, сподели Бил Нелсън, началник на галактическата организация на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР