По-голямата част от антиваксърите в Гърция отказват да получат ваксини

...
По-голямата част от антиваксърите в Гърция отказват да получат ваксини
Коментари Харесай

9% от гърците не искат да се ваксинират, антиваксърите твърдят, че отказват заради политика на принуда

По-голямата част от антиваксърите в Гърция отхвърлят да получат ваксини против Covid-19, тъй като били принудени да го създадат , откри скорошно изследване на публичното мнение, оповестява " Кийп толкинг Грийс ".

Според изследване на Focus Bari за YouGov.gr, извършено на 21-31 декември 2021 година измежду хора на възраст 18-74 години, нежеланието да се имунизират е по-високо измежду тези на възраст под 44 години .

65% от отказващите имунизация споделят, че не желаят да получат имунизациите, тъй като считат, че са принудени да го създадат .

57% споделят, че имунизацията към момента е в пробна фаза, а 43% показват угриженост по отношение на дълготрайните странични резултати.

21% споделят, че пандемията от ковид е " измислена ". Струва си да се спомене обаче, че 83% от респондентите споделят, че към този момент са имунизирани .

8% настояват, че може да се имунизират, до момента в който 9% евентуално или несъмнено няма да се имунизират .

Между януари и декември 2021 година са извършени 8 изследвания на публичното мнение в цялата страна по този въпрос.

Делът на имунизираните или положителни към имунизация гърци, демонстрира постоянен растеж от януари до октомври 2021 година и оттова нататък остава постоянен или нищожно нараства при последните три измервания, нарастване, което идва основно от по-възрастните възрастови групи.

Съобщава се, че резултатите от последното допитване в края на 2021 година демонстрират, че малко повече от 4 на всеки 5 гърци към този момент са имунизирани или имат уречен час, или сигурно ще се имунизират .
 Гърция удължава със седмица строгите ограничения против COVID-19
Гърция удължава със седмица строгите ограничения против COVID-19

Ограничения за питателните и спортните обекти, отдалечена работа...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР