ПО ФРОНТОВЕТЕ В УКРАЙНА УЖ НИЩО НОВО, НО ТЕНДЕНЦИИ В

...
ПО ФРОНТОВЕТЕ В УКРАЙНА УЖ НИЩО НОВО, НО ТЕНДЕНЦИИ В
Коментари Харесай

Петър Пунчев: Путин си дава сметка, че освен Федералната служба за сигурност, никой друг не би застанал днес категорично зад гърба му - Топ новини


Пожарна охрана ФРОНТОВЕТЕ В УКРАЙНА УЖ НИЩО НОВО, НО ТЕНДЕНЦИИ В РФ ВЕЩАЯТ ТЕКТОНИЧНИ ПРОМЕНИ.

Успешните удари против кораби на съветския флот Севастопол, измежду които бе и новият флагман на флота, сподели за прощален път, че Русия въобще не е подготвена за воденето на модерна война.

Нейното ожесточаване след всяко проваляне, сходно на тези в Крим, води до нови военни закононарушения, които имат за цел да спрат, безусловно, живота на цивилното население.

Това само затвърждава към този момент международното чувство, че Русия може да води война „ сполучливо “ не против украинската армия, а единствено против дамите и децата.

В съзнанието на малцината грамотни генерали в съветската войска, към този момент ясно битува мисълта, че войната е изгубена.

Путин също значително е наясно с това.

Той безмълвно гледа, по какъв начин от Десния бряг на Днепър (Днипро̀), бяха трансферирани на предпазено място останалите в неголеми количества професионални военни, безмилостно ги размени с млади момчета и остарели пияници, които нямат никакъв военен опит и със стотици на ден отиват в найлоновите пликове.

За да закрепи чувството за наложителност на злополуката, гаулайтерът на Херсон подреди от през вчерашния ден да стартира изтегляне и на Левия бряг на Днепър, в една по този начин наречена „ 15 км зона от реката “.

Това значи освен, че съветските елементи ще изчезнат скоро от Десния бряг, само че че те приготвят своето оттегляне и от другата страна на реката, най-малко на 15 км, където да се опитат да се закрепят краткотрайно.

Именно на тази „ временност “ разчита Путин.

Защото знае, че едно всеобщо оттегляне от Херсон ще е решаващото събитие в тази война: падне ли единственият завзет от агресорите регионален град, пада и режимът!

Изглежда всичко това към този момент се усеща и от пропагандистите, даже в главните рупори на пропагандата – националните ТВ канали.

За трети път през последната седмица, поканени специалисти приказват оголено искрено за неуспеха на така наречен Специална военна интервенция и за минималните шансове за съветска победа във войната. Те се афишират изрично срещу бомбардировките на цивилен обекти и на сериозната инфраструктура, както и против резултатите от подправените референдуми в четири украински области.

Трудно ми е да допускам, че това става инцидентно, заради неприятен асортимент на гостите в студиото, да вземем за пример.

За мен тези промени в пропандата, плюс някои други, за които ще стане дума по-долу, приказват ясно за тектонични процеси, които предизвестяват за идно разбъркване на пластовете във властта в най-близко бъдеще.

Какви тъкмо ще бъдат те е мъчно да се каже. Вече се носят клюки, че Путин се готви да съобщи властта в навечерието на Новата година, (така както я взе в навечерието на една друга нова година), като отвори път на политически самоубийци като младия Патрушев, да речем.

Според други, измененията ще дойдат заради обстоятелството, че Путин към този момент, по този начин или другояче, не държи крепко властта в ръцете си. А сигнали, че тя му се изплъзва не липсват.

Хора с нищожен статус в обществото, като някогашния готвач на Путин и рецидивист с две престъпни присъди, – Пригожин, както и чеченският терорист Кадиров, постановиха на путин промяната на близкия до него военачалник лапин като че ли това беше една детска игра.

Путин не откри кураж в себе си да спре наглата им интервенция. Тази демонстрация на уязвимост ще му коства доста скъпо. И Пригожин и Кадиров водят след себе си десетки хиляди въоръжени мъже, които са доста по-подготвени от съветските бойци от армията.

Путин си дава сметка, че с изключение на Федералната работа за сигурност, никой различен не би застанал през днешния ден изрично зад тила му.

Може би в действителност е пристигнало времето, той да отиде на лекуване в Китай и да изчезне от политическата сцена?

Да побърза, че още през февруари писах, че това са последните 12 месеца от неговото ръководство!

Петър Пунчев,фейсбук

Пожарна охрана ФРОНТОВЕТЕ В УКРАЙНА УЖ НИЩО НОВО, НО ТЕНДЕНЦИИ В РФ ВЕЩАЯТ ТЕКТОНИЧНИ ПРОМЕНИ.Успешните удари против кораби на…
Posted by on
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР