По-ефективното противодействие на разпространението на радикализма и тероризма в глобален

...
По-ефективното противодействие на разпространението на радикализма и тероризма в глобален
Коментари Харесай

Незаконната миграция обсъдиха Джулиан Кинг и шефът на ДАНС

По-ефективното противопоставяне на разпространяването на радикализма и тероризма в световен мащаб и в Европа разискаха ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Димитър Георгиев и европейския комисар за Съюза на сигурност Джулиан Кинг. Информацията е на ДАНС.

Сред главните тематики на диалога беше и казусът с противозаконната миграция и напъните на българските управляващи за оправянето с него .

България като страна-членка с външни граници за Европейския съюз (ЕС) е изправена пред сериозен миграционен напън. Рисковете пред страната ни са свързани с инфилтрирането на задгранични бойци, пътуващи към и от зони на спорове.

На срещата бе разисквано и идното през 2018 година българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

В Националния контратерористичен център в ДАНС Джулиан Кинг видя р аботата на центъра, опериращ в непрестанен 24-часов режим .

Еврокомисарят посочи като позитивна стъпка на българските управляващи в укрепването на сигурността построяването в ДАНС на Национално звено за приемане и култивиране на резервационни данни на пасажерите в Република България, транспортирани по въздух. С него страната ни се подрежда измежду първите четири държави-членки на Европейски Съюз с функциониращо PNR звено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР