По една или друга причина всички имаме своите слаби моменти,

...
По една или друга причина всички имаме своите слаби моменти,
Коментари Харесай

Имаш нужда от промяна? Пренареди дома си и излекувай депресията

По една или друга причина всички имаме своите слаби моменти, в които меланхолията и депресията се настаняват в съзнанието ни и ни карат да бъде тъжни и да гледаме отрицателно на живота. Как да подобрите настроението си тогава? Лесно – стига да знаете какво да извършите, а то е да пренаредите дома си, тъй че да ви носи наслада, щом го видите. Ето какво ще ви помогне да излекувате депресията и да я прогонвате, щом усетите, че пробва да се настани в сърцето ви.
Растения – вземете си живо растение, което да дарявате с грижа. Стайните растенията имат разнообразни лечебни свойства, въздействат удобно на душeвността и могат да ви донеса единствено изгоди и хубост, несъмнено. Подарете си прохлада и мирис с мечтаното растение, а за какво не и две, а може би ще напълните цялостен цветарник със саксии?
Картина – обновете интериора вкъщи с красива картина, а в случай че ви се отдава, нарисувайте такава. Хубаво е да бъде естествена картина с красива панорама на природа, море, планина или нещо успокояващо, което да ви накара да се усмихнете, щом го видите. Ако желаете, нарисувайте лична картина. Рисуването е една от техниките за освобождение на стрес и напрежение.
Гледка – погледнете през прозореца и се насладете на гледката си, даже тя да бъде към града, а не към някой парк да вземем за пример. Все ще намерите нещо хубаво – може би домакински любим, дете, което кара колело или нещо друго. Пуснете светлината в дома си и се насладете. Така ще оцените мястото, на което живеете и ще се заредите с положителни страсти.
Промяна – в случай че по някаква причина стените вкъщи са в по-мрачни цветове или просто желаете някаква смяна, вземете четка и кутия с багра и действайте. Боядисайте стена или две в зелено, жълто или оранжево – това са цветовете на положителното въодушевление и жизнерадостта. Ще се почувствате доста по-спокойни по-късно.
Цветове – смяната може да се състои и в нови мебели или аранжировки. Внесете малко цвят във всяко мрачно леке вкъщи. Може би цветни декоративни възглавнички, красива ваза с цветя, купа за плодове или нещо друго. Декорирайте както ви хрумне и най-после се удивете от резултата. Може да откриете, че притежавате прикрит гений на интериорен дизайнер. Може да почерпите хрумвания в интернет или в мебелен магазин, виждайки по какъв начин са аранжирани мебелите там. Със сигурност ще измислите какви цветни акценти да поставите на разнообразни места вкъщи, с цел да се прибирате с усмивка всеки ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР